Być może zastanawiasz się Jak zrobić syrop z aronii. W końcu istnieje wiele sposobów na spożywanie tego pysznego owocu. Tak jak w przypadku każdego innego syropu, musisz użyć dużego czajnika. Dzięki temu będziesz mógł zrobić dużą partię syropu i przechowywać go w szczelnym pojemniku w lodówce. Możesz go nawet zapasteryzować w kąpieli wodnej. Po zrobieniu możesz go schłodzić lub zamrozić do wykorzystania w przyszłości.
Możesz również dodać do mieszanki kilka liści wiśni, aby zamaskować smak i zapach górskiego popiołu. Jeśli jesteś nowicjuszem, nie martw się. Przepis jest bardzo prosty. Powinieneś również wziąć pod uwagę smak jagód. Niemniej jednak, może być on lekko gorzki. Dzięki temu możesz pić syrop bez obaw, że nabawisz się jakichkolwiek dolegliwości żołądkowych. Upewnij się, że po jego wykonaniu wypijesz dużo wody.
Aby zrobić syrop, musisz najpierw wycisnąć sok z aronii. Aby to zrobić, musisz dobrze umyć i osuszyć jagody. Następnie umieść je w dużym garnku. Przykryj jagody wodą i doprowadź do wrzenia. Następnie gotuj garnek na wolnym ogniu przez około godzinę. Gdy będzie już gotowy, przecedzić płyn przez podwójną warstwę ściereczki serowej, aby usunąć łodygi i nasiona.
Do przygotowania syropu można użyć jagód Aronii. Jagody te można zastąpić borówkami w wypiekach. Przepis na ten syrop, który jest dostosowany z Blue Book Guide to Canning, wymaga dwóch filiżanek wody i łyżeczki skórki z cytryny. Następnie mieszaninę należy gotować na wolnym ogniu przez pięć minut. Powstały syrop jest pyszny, słodki i cierpki. Po ostygnięciu można go wykorzystać do pieczenia lub na deserach.
Gdy już zbierzesz chokecherries, musisz je umyć. Po oczyszczeniu jagód, usuń łodygi i nasiona i umieść je w dużej misce. Umieść to w rondlu, wymieszaj, aby usunąć wszelkie złe jagody lub luźne łodygi. Dodaj do mieszanki cukier i gotuj na średnim ogniu przez około 20 minut. Gdy mieszanka osiągnie gęstą konsystencję, przecedzić ją przez szmatkę serową.
Aby zrobić syrop z aronii, należy wybrać dojrzałe, ciemnoczerwone owoce. Aronia powinna być usunięta z głównej łodygi krzewu. Unikaj używania zielonych owoców, ponieważ mogą one zżelować się i zamienić w galaretkę. Wyniki mogą się różnić w zależności od wysokości i pory roku. Z dużej partii jagód aronii uzyskasz blisko dwie szklanki syropu. Pamiętaj, aby dokładnie odmierzyć owoce, ponieważ ich dojrzałość może się różnić.
Podobne tematy