Jak zrobić panierowany kalafior

Najlepszym sposobem na przygotowanie tego zdrowego warzywa jest obtoczenie go w chrupiącej panierce z bułki tartej. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, obtocz kalafiora równomiernie w mieszance bułki tartej, upewniając się, że jest całkowicie pokryty polewą. Unikaj grudek, ponieważ spowoduje to suchą powłokę i mniej chrupiący wygląd zewnętrzny. Jeśli nie chcesz, aby twoja powłoka była sucha, możesz lekko potrząsnąć kalafiorem po pokryciu go.

Do panierowania możesz użyć czarnego pieprzu, papryki, czosnku w proszku, soli i wegańskiego rancza. Możesz również użyć ketchupu lub sosu ranczerskiego, aby uzyskać pyszną przekąskę. Kalafior jest idealny na przekąski w dniu gry i sprawia, że przemycanie warzyw do diety jest łatwym zadaniem. Możesz również użyć dipu ranczowego, aby sparować go z ulubionymi potrawami. Możesz podać chrupiący kalafior z daniem bocznym lub jako danie dodatkowe.

Pierwszy, musisz przygotować kalafior. Należy go umieścić w garnku z 3 szklankami wody. Umieścić go na dużym ogniu. Dodać sól, aby zapobiec blanszowaniu. Odstawić deskę do krojenia na bok, zanim woda osiągnie temperaturę wrzenia. Pokrój kalafiora na małe różyczki. Dzięki temu zbrązowieją one równomiernie i zapobiegną przypaleniu. Dodatkowo sprawi, że gotowy produkt będzie jednolity pod względem wielkości. Gdy kalafior będzie ugotowany, przełóż go do miski i podawaj z wybranym dipem.

Następnie przygotuj ciasto do panierowanego kalafiora. Należy wymieszać mąkę z pozostałymi składnikami i dodać filiżankę wody. Następnie zanurzaj panierowane kalafiory w cieście, upewniając się, że pokrywają je równomiernie. Po równomiernym pokryciu płatków kalafiora, umieść je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym. Następnie piecz je do uzyskania złotego koloru, zgodnie z instrukcją w przepisie. Po upieczeniu podawaj z dipem ranczerskim lub z ulubionymi dodatkami.

Innym łatwym sposobem na przygotowanie panierowanego kalafiora jest opiekanie floretów przed ich pokryciem. Aby przygotować mieszankę, należy najpierw uprażyć kalafiora. Po tym, trzeba wymieszać go z masłem orzechowym, soją, klonem i gorącym sosem. Aby dodać chrupkości do kalafiora, można również dodać trochę panko lub mączki kukurydzianej. W ten sposób możesz przygotować panierowany kalafior na noc przed podaniem.

W tym kroku będziesz musiał umieścić tacę arkuszową wyłożoną papierem pergaminowym. Następnie przygotuj dużą miskę z pozostałymi składnikami. Aby przygotować mieszankę bułki tartej, połącz jajka, paprykę i pieprz. Wymieszaj je dobrze i posyp florety. Na koniec posyp płatki panko, które powinno lekko pokryć każdy płatek. Pieczony kalafior powinien trwać od trzydziestu do czterdziestu minut. Po upieczeniu podawać z dressingiem ranch.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane