Jeśli masz blender, naucz się jak kruszyć kostki lodu na proszek. Miksuj kostki lodu przez co najmniej sześć do ośmiu minut. Gdy lód będzie się kruszył na proszek, blender zmieni swój dźwięk i stanie się mniej lodowaty. Upewnij się, że używasz skruszonego lodu natychmiast lub przechowujesz go w zamrażarce, aby cieszyć się później. Ten łatwy do zrobienia lód jest idealny na letnie przyjęcia, grille i inne specjalne okazje.
Przy robieniu kruszonego lodu, powinieneś spróbować eksperymentować z różnymi rozmiarami i kształtami lodu. Pamiętaj, że im mniejsze kawałki lodu, tym szybciej rozpuszczą się w Twoim drinku. W większości przypadków powinieneś wybierać kostki lodu, które mają około 1/4 cala lub pół cala średnicy. W ten sposób szybciej się roztopią i dadzą Ci gładką teksturę bez żadnych grudek lodu. Aby uzyskać najlepsze wyniki, krusz kawałki lodu, aż będą miały około ćwierć cala średnicy.
Innym sposobem kruszenia lodu jest użycie niestrzępiącej się szmatki lub szmatki, która nie przylega do lodu. Drewniany młotek lub muddler też świetnie się do tego nadaje. Jeżeli ty no masz młotek, czysty płótno płótno może pracować. Upewnij się, że ściereczka jest czysta, bo inaczej skończysz z kłaczkami na kruszonym lodzie. Najlepszy kruszony lód powstaje z zimnych, suchych kostek lodu. Upewnij się, że wyjmujesz kostki z zamrażarki co najmniej godzinę lub dwie przed rozpoczęciem ich kruszenia. Nie ma znaczenia czy są równej wielkości, ale powinny być mniej więcej takie same. To sprawi, że będzie bardziej równomierne kruszenie.
Kruszony lód jest idealnym dodatkiem do Twojego Mint Julep. Może również sprawić, że Twoi goście będą skakać z radości! Drewniany młotek działa najlepiej, ale mocny płócienny worek jest również dobrą opcją. Upewnij się, że używasz tych samych miar do kruszonego lodu, co do lodu w kostkach. Jeśli masz dużą rodzinę, elektroniczna kruszarka do lodu jest doskonałą opcją. Oprócz wytrzymałego drewnianego młotka, możesz również użyć kruszarki do lodu, aby skruszyć lód.
Kruszony lód jest świetnym dodatkiem do napojów w wielu barach i restauracjach. Można go również wykonać w domu za pomocą blendera lub robota kuchennego. Istnieje kilka różnych metod wytwarzania kruszonego lodu, każda z nich wymaga innej ilości czasu. Metoda mikrofalowa pozwala uzyskać drobnoziarnisty lód, który łatwiej rozpuszcza się w płynach. Należy pozostawić lód poza mikrofalówką na około dwie minuty przed jego pokruszeniem.
Domowe elektryczne małe urządzenia są wygodnym sposobem na kruszenie lodu, ale te urządzenia często nie są wystarczająco używane. Ponadto potrzebują miejsca do przechowywania pomiędzy użyciami, a plastikowe dzbanki blendera mogą być łatwo uszkodzone przez kostki lodu. Używając blendera elektrycznego, pamiętaj, aby nie kruszyć nadmiernie lodu, ponieważ może się on złamać. Aby skruszyć lód ręcznie, zawiń kostki lodu w ręcznik do naczyń lub plastikową torbę i użyj wałka lub młotka, aby je rozbić.
Podobne tematy