Jak zrobić watę cukrową bez maszyny do robienia waty cukrowej

Jeśli chcesz się nauczyć, jak zrobić watę cukrową bez maszyny do waty cukrowej, oto kilka prostych metod. Po pierwsze, pokrój trzepaczkę. Następnie wlej mieszankę do płytkiej, żaroodpornej miski. Trzepaczka upuszcza masę cukrową falami, które mieszają się z powietrzem. Im twardsze fale, tym bardziej puszysta wata cukrowa. Następnie, scoop the mixture using a spatula.

Another way to make cotton candy is to melt hard candies, such as M&Ms. Instead of using granulated sugar, you can use dry powder, such as vanilla. Ale bądź ostrożny, gdy dodajesz aromaty do mieszaniny, ponieważ oleje mogą zmienić strukturę nici cukrowej. Po osiągnięciu pożądanej temperatury, usuń urządzenie z ciepła. Korzystanie z termometru jest dobrym pomysłem na dokładny pomiar, ale upewnij się, że sprawdzisz temperaturę z maszyną przed jej usunięciem.

Drugą metodą jest użycie zdekapitowanej trzepaczki. Użyj trzepaczki do przeciągania nitek cukru na papier pergaminowy. Używając drewnianej łyżki, możesz przeciągnąć nitki cukru po papierze, tworząc gniazdo z przędzonego cukru. Kiedy twoja wata cukrowa jest już gotowa, możesz ją podać od razu lub przechowywać w szczelnym pojemniku. Ale pamiętaj, że wata cukrowa nie ma terminu przydatności do spożycia i musi być zjedzona w ciągu 15-20 minut od zrobienia.

Po zakończeniu, przechowuj swoją domową watę cukrową w szczelnym pojemniku lub plastikowym pojemniku. Szczelne pojemniki są zalecane, aby zapobiec rozwojowi bakterii. Jeśli chcesz zrobić dużo waty cukrowej, spróbuj użyć hermetycznego pojemnika. Zapewni to, że tekstura będzie chroniona i nie zostanie uszkodzona. Używanie plastikowych pojemników delikatesowych z pokrywkami może również pomóc w utrzymaniu świeżości waty cukrowej przez kilka dni.

Jeśli chciałbyś zrobić watę cukrową w domu, możesz użyć stożka, który pomoże Ci pociągnąć za sznurki. Możesz również kupić gotowy cukier do waty cukrowej, który występuje w różnych kolorach i smakach. Efektem jest idealny letni przysmak! Spróbuj swoich sił w tej metodzie, a będziesz zaskoczona efektami. Będziesz w stanie zrobić nawet trzy do czterech tysięcy średniej wielkości rożków za pomocą tej metody. Możesz również zamrozić watę cukrową, aby była jeszcze bardziej pyszna.

Następny krok obejmuje ogrzewanie granulowanego cukru w wodzie, aż osiągnie temperaturę wrzenia. Upewnij się, że używasz termometru na podczerwień lub termometru cukierniczego do monitorowania temperatury. Powinna ona utrzymywać się na poziomie 212degF lub wyższym, aż większość wody się wygotuje. Gdy ta temperatura zostanie osiągnięta, zmniejsz ciepło i usuń maszynę do robienia waty cukrowej. Następnie, twoja wata cukrowa jest gotowa do jedzenia!

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane